Minggu, 17 Desember 2017

Eat To Live, Not Live To Eat

{english}
     
     Fried rice is a food of fried rice and stirred in cooking oil or margarine, usually plus sweet soy sauce, onion, garlic, tamarind, pepper and other spices, such as eggs, chicken, and crackers. There are also other types of fried rice made with salted fish that is also popular throughout Indonesia. Fried rice is also known as Indonesian national cuisine. Of the many dishes in the treasures of Indonesian cuisine, only a few can be considered true national food. This national cuisine of Indonesia does not recognize social class restrictions. Nasi goreng can be enjoyed simply in the street stalls, cart hawkers around, to the restaurant and buffet table in the party, the price is also affordable.

The reason I choose fried rice as my favorite food       

    
     Hhmm ... the reason why I choose fried rice as my favorite food because fried rice can be varied with various kinds of spices and other foodstuffs such as meatballs, sausages, meat, chicken. there is also a make fried rice as another variant of seafood and a mainstay seafood restaurant because it fits with the tongue of the wider community. even fried rice can also be combined with vegetables such as mustard greens, cabbage, cucumbers, tomatoes, and much more. can even be given topping in the form of crackers, fried onions or in accordance with the wishes of the maker (chef). besides fried rice is also easily found in every corner of the city even in remote areas though. so if I want to eat my favorite food just stay out the house that do not even have to travel long distances. if we want to make it ourselves also does not require a lot of cost and materials that are difficult because it was we can make fried rice in accordance with our own desires. so that's some of my reasons why I love fried rice because it's simple, easy to find and most importantly it does not disappoint.






{indonesia}
     Nasi goreng adalah sebuah makanan berupa nasi yang digoreng dan diaduk  dalam minyak goreng atau margarin, biasanya ditambah kecap manis, bawang merah, bawang putih, asam jawa, lada dan bumbu-bumbu lainnya, seperti telur, ayam, dan kerupuk. Ada pula nasi goreng jenis lain yang dibuat bersama ikan asin yang juga populer di seluruh Indonesia.
Nasi goreng juga dikenal sebagai masakan nasional Indonesia. Dari sekian banyak hidangan dalam khazanah Masakan Indonesia, hanya sedikit yang dapat dianggap sebagai makanan nasional sejati. Masakan nasional Indonesia ini tidak mengenal batasan kelas sosial. Nasi goreng dapat dinikmati secara sederhana di warung tepi jalan, gerobak penjaja keliling, hingga restoran dan meja prasmanan dalam pesta,harganya pun juga terjangkau.

Alasan Saya memilih nasi goreng sebagai makanan favorit

      Hhmm… alasan mengapa saya memilih nasi goreng sebagai makanan favorit saya karena nasi goreng dapat di variasikan dengan berbagai macam bumbu serta bahan makanan lainnya seperti bakso, sosis, daging, ayam. ada juga yang menjadikan nasi goreng sebagai varian lain dari seafood dan menjadi andalan restoran seafood karena cocok dengan lidah masyarakat luas. bahkan nasi goreng juga dapat dikombinasikan dengan sayuran seperti sawi, kol, timun, tomat, dan masih banyak lagi. bahkan dapat diberi topping berupa kerupuk, bawang goreng atau sesuai dengan keinginan si pembuatnya (koki).
selain itu nasi goreng juga mudah ditemukan di setiap sudut kota bahkan di pelosok sekalipun. jadi jika saya ingin makan makanan favorit saya hanya tinggal keluar rumah yang bahkan tidak harus menempuh jarak yang jauh. bila kita ingin membuatnya sendiri juga tidak memerlukan banyak biaya serta bahan-bahan yang sulit karena itu tadi kita dapat membuat nasi goreng sesuai dengan keinginan kita sendiri.
Jadi itu beberapa alasan saya mengapa saya menyukai nasi goreng karena simple, mudah ditemukan serta yang paling penting rasanya tidak mengecewakan.



Tidak ada komentar:

Posting Komentar